Over ons

In 1912 reed Jacob Risseeuw dagelijks met zijn fiets over het dorp en door de polders. Nu rijden er elke morgen 4 bestelauto's door de regio om dagverse producten af te leveren...

100 jaar Bakkerij Risseeuw

Voor de geschiedenis van bakkerij Risseeuw gaan we terug naar het jaar 1912. In dat jaar koopt Jacob Risseeuw een broodbakkerij aan het plein 25 in Zaamslag en start hij zijn eigen bakkerij. En met succes! Want bakkerij Risseeuw is intussen al meer dan 100 jaar een begrip in de regio. De ambachtelijke bakkerij ging van vader op zoon en intussen staat zelfs de vierde generatie in de bakkerij. In de jaren tussen toen en nu hebben er flink wat veranderingen en uitbreidingen plaats gevonden. Wat begon als klein bakkerswinkeltje is uitgegroeid tot een moderne brood- en banketbakkerij en chocolaterie met één verkooppunt in Zaamslag, twee in Terneuzen, één in Biervliet en één in Hulst. Het 100 jarig jubileum dat Bakkerij Risseeuw in 2012 vierde kreeg een extra feestelijk tintje. Burgemeester J.A.H. Lonink overhandigde het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Een kroon op het werk van de afgelopen jaren.

Top Bakkers

In 1999 sluit bakkerij Risseeuw aan bij de landelijke organisatie Top Bakkers. Via Top Bakkers wordt geleverd aan cateringbedrijven, verzorgings- en verplegingstehuizen, supermarkten, hotelketens en recreatiebedrijven. Top Bakkers vraagt het uiterste op het gebied van kwaliteit, hygiëne en automatisering. In 2003, 2005 en 2013 werd Bakkerij Risseeuw uitgeroepen tot beste Top Bakker van het Jaar. Een mooie bekroning op het werk!

Kwaliteit, uitgebreid assortiment, flexibiliteit en service

In de bakkerij in Zaamslag wordt met twaalf brood- en banketbakkers gestreefd om iedere dag voor u zo vers mogelijk, van de beste grondstoffen, de allerbeste producten te bereiden. Naast kwaliteit en assortiment zijn bij Bakkerij Risseeuw ook flexibiliteit en service belangrijk. Bakkerij Risseeuw is sinds 1997 HACCP-gecertificeerd. Dit certificaat wordt behaald als een bedrijf voldoet aan de strengste hygiëne eisen die voor de voedingsbranche gelden. Het houdt in dat ruimtes, machines en gereedschappen volgens een precies schema schoongemaakt worden. Maar ook dat het productieproces op een zeer strikte hygienische manier plaatsvindt.

Terug naar de bovenkant van de website