Bedrijf

In 1912 reed Jacob Risseeuw dagelijks met zijn fiets over het dorp en door de polders. Nu rijden er elke morgen 4 bestelauto's door de regio om dagverse producten af te leveren...

100 jaar Bakkerij Risseeuw
Voor de geschiedenis van bakkerij Risseeuw gaan we terug naar het jaar 1912. In dat jaar koopt Jacob Risseeuw een broodbakkerij aan het plein 25 in Zaamslag en start hij zijn eigen bakkerij. En met succes! Want bakkerij Risseeuw is intussen al meer dan 100 jaar een begrip in de regio. De ambachtelijke bakkerij ging van vader op zoon en intussen staat zelfs de vierde generatie in de bakkerij. In de jaren tussen toen en nu hebben er flink wat veranderingen en uitbreidingen plaats gevonden. Wat begon als klein bakkerswinkeltje is uitgegroeid tot een moderne brood- en banketbakkerij en  chocolaterie met één verkooppunt in Zaamslag, twee in Terneuzen en één in Biervliet. Het 100 jarig jubileum dat Bakkerij Risseeuw in 2012 vierde kreeg een extra feestelijk tintje. Burgemeester J.A.H. Lonink overhandigde het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Een kroon op het werk van de afgelopen jaren. In totaal werken er 12 brood- en banketbakkers, 16 verkoopsters, 5 inpakmedewerkers, 3 chauffeurs, 3 administratief medewerkers, 5 productiemedewerkers en 20 weekendhulpen.
300_historie1912.jpg
Fikse uitbreiding
In Zaamslag werd in 1987 en 2001 een fikse uitbreiding gerealiseerd en is de bakkerij totaal gemoderniseerd. In 1994 werd een winkelruimte gekocht in winkelcentrum St. Anna in Terneuzen. Een tweede verkooppunt werd geopend. In 2008 werd dit filiaal volledig verbouwd. In het volgende jaar werd er een derde winkel geopend. Dit filiaal vindt u in winkelcentrum Schuttershof in Terneuzen. In februari 2013 werd ook in Biervliet een filiaal gestart en telt Bakkerij Risseeuw nu 4 verkooppunten.
300_schuttershof_binnenzijde_klein.jpg
Top Bakkers
In 1999 sluit bakkerij Risseeuw aan bij de landelijke organisatie Top Bakkers. Via Top Bakkers wordt geleverd aan cateringbedrijven, verzorgings- en verplegingstehuizen, supermarkten, hotelketens en recreatiebedrijven. Top Bakkers vraagt het uiterste op het gebied van kwaliteit, hygiëne en automatisering. In 2003, 2005 en 2013 werd Bakkerij Risseeuw uitgeroepen tot beste Top Bakker van het Jaar. Een mooie bekroning op het werk!

300_tbvanhetjaar.jpg

 

Kwaliteit, uitgebreid assortiment, flexibiliteit en service
In de bakkerij in Zaamslag wordt met twaalf brood- en banketbakkers gestreefd om iedere dag voor u zo vers mogelijk, van de beste grondstoffen, de allerbeste producten te bereiden. Naast kwaliteit en assortiment zijn bij Bakkerij Risseeuw ook flexibiliteit en service belangrijk. Bakkerij Risseeuw is sinds 1997 HACCP-gecertificeerd. Dit certificaat wordt behaald als een bedrijf voldoet aan de strengste hygiëne eisen die voor de voedingsbranche gelden. Het houdt in dat ruimtes, machines en gereedschappen volgens een precies schema schoongemaakt worden. Maar ook dat het productieproces op een zeer strikte hygienische manier plaatsvindt.300_winkel.JPG
Trends en nieuwe ontwikkelingen
Bakkerij Risseeuw volgt actuele ontwikkelingen en trends op de voet. Dit gebeurt o.a. via beurzen en vakbladen. Met de opgedane kennis geven de bakkers overal een eigen swing aan. Niets is standaard bij Bakkerij Risseeuw.
 
500_gevels_samen_klein.jpg

 

Pasen